Costa del Azahar

Pobrežie „pomarančových kvetov“ sa tiahne v dĺžke 180 km od Vinarosu až po Valenciu. Pobrežie pozostáva z prekrásnych dlhých piesočnatých pláži, ktoré sú miestami prerušované strmými útesmi a malebnými zátokami. Politické a kultúrne centrum regiónu je Valencia. Je tretie najväčšie mesto v Španielsku. Za celodenný výlet stoja prvotriedne múzeá v provinčnom meste Castellón de la Plana, obľúbené pohľadnice Peňíscola s jeho mohutným hradom. V horách môžeme nájsť pevnosť týčiacu sa nad Morellou. Stredoveké hrady a zámky, námestia a pamiatky, pomarančové plantáže, olivové háje a vinice charakterizujú túto južnú časť Španielska.

Počasie

Španielsko je najteplejšou a súčasne najsuchšou krajinou v Európe. Sever štátu má vlhké podnebie, je tam pomerne vysoký úhrn zrážok, sú tam rozsiahle lesy a lúky. Zvyšok štátu má kontinentálne podnebie s veľkými teplotnými rozdielmi medzi letom a zimou. Oblasti pobrežia Stredozemného mora majú subtropické podnebie. Okrem oblastí na severe spadne ročne za celý rok veľmi málo zrážok, preto celú Mesetu pokrýva step. Priemerná teplota v lete je 41,7 ⁰C a v zime 13,9 ⁰C.

Doprava

Lietadlo - priame lety z Viedne do Valencie ponúka letecká spoločnosť Niki (HG). Dostupné sú aj prestupové lety, ktoré ponúka španielsky národný letecký prepravca Iberia (IB). Letoviská sú vzdialené od medzinárodného letiska Valencia v závislosti od polohy max. do 180 km. Pri zaknihovaní zájazdu cez nemeckého alebo rakúskeho touroperátora transfer nie je zahrnutý v cene. Približné letové časy : Let z Valencie (VLC) do Viedne trvá cca. 2 ¾ hod.

Turistické atrakcie