Costa Brava

Autonómnym regiónom na severovýchode Španielska dominujú 2 pobrežné časti Costa Brava a Costa Dorada. Costa Brava sa tiahne cca. 220 km od Barcelony na sever až k Francúzsko-španielskym hraniciam. Costa Brava ponúka pre každého širokú paletu pláži – dlhé pieskové pláže, malé zátoky so zlatým pieskom, ukryté a osamelé pláže v strmých útesoch. V tomto letovisko nájdete ideálne podmienky pre vodné športy ako windsurfing a potápanie. Nájdeme tu aj skvelé kúpanie, množstvo turistických atrakcií a zaujímavostí i historické pamiatky a veľmi prívetivé stredomorské klíma. Celé pobrežie je spojené s menom preslávené Salvadora Dalího. Je to miesto vhodné pre tých, kto túži po odpočinku a pre tých z nás, čo chcú prežiť dobrodružsto a podnikať výlety po okolí. Najväčšie mesto a zároveň i jedno z najznámejších stredísk Costa Bravy je Lloret de Mar. Vyznačuje sa rušným nočným životom a preto sa označuje aj za „Malorku“ na pevnine.

Počasie

Španielsko je najteplejšou a súčasne najsuchšou krajinou v Európe. Sever štátu má vlhké podnebie, je tam pomerne vysoký úhrn zrážok, sú tam rozsiahle lesy a lúky. Zvyšok štátu má kontinentálne podnebie s veľkými teplotnými rozdielmi medzi letom a zimou. Oblasti pobrežia Stredozemného mora majú subtropické podnebie. Okrem oblastí na severe spadne ročne za celý rok veľmi málo zrážok, preto celú Mesetu pokrýva step. Priemerná teplota v lete je 41,7 ⁰C a v zime 13,9 ⁰C.

Doprava

Lietadlo Priame lety z Viedne do Barcelony ponúka letecká spoločnosť Austrian Airlines (OS), Air Berlin (AB). Dostupné sú aj prestupové lety, ktoré ponúkajú španielsky národný letecký prepravcovia Spanair (JK) a Iberia (IB). Prestupové lety existujú aj cez Nemecko, ktoré ponúka Air Berlin (AB) a Lufthansa (LH). Transfer z medzinárodného letiska Barcelona (BCN) trvá do vyhľadávaných letovísk Costa Bravy (Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Blanes Lloret de Mar, Tossa de Mar) cca. 1,5 hod. Transfer do vzdialenejších letovísk trvá cca. 2 - 2 ½ hod. Pri zaknihovaní zájazdu cez nemeckého alebo rakúskeho touroperátora transfer nie je zahrnutý v cene. Približné letové časy : Priamy let z Barcelony (BCN) do Viedne trvá cca. 2 ½ hod.

Turistické atrakcie