Costa de la Luz

Costa de la Luz „pobrežie svetla“ je región v južnom Španielsku, v autonómnej komunite Andalúzie. Costa Ballena, Tarifa a Sanlucar de Barrameda až ku Costa Huelva pri portugalskej hranici tvoria jeden celok Costa de la Luz. Zaberá viac ako 200 km popri Atlantickom oceáne. Andalúzske pobrežie poskytuje aj široké spektrum zábavného a športového vyžitia. Nájdete tu prakticky všetky druhy vodných atrakcií. Zvlášť priaznivé podmienky sú tu pre winsurfing a kitesurging.

Počasie

Španielsko je najteplejšou a súčasne najsuchšou krajinou v Európe. Sever štátu má vlhké podnebie, je tam pomerne vysoký úhrn zrážok, sú tam rozsiahle lesy a lúky. Zvyšok štátu má kontinentálne podnebie s veľkými teplotnými rozdielmi medzi letom a zimou. Oblasti pobrežia Stredozemného mora majú subtropické podnebie. Okrem oblastí na severe spadne ročne za celý rok veľmi málo zrážok, preto celú Mesetu pokrýva step. Priemerná teplota v lete je 41,7 ⁰C a v zime 13,9 ⁰C.

Doprava

Lietadlo - Priame lety z Viedne do Jerezu de La Frontera ponúka letecká spoločnosť Niki (HG). Dostupné sú aj prestupové lety, ktoré ponúkajú španielsky národný letecký prepravcovia Spanair (JK) a Iberia (IB). Prestupové lety existujú aj cez Nemecko, ktoré ponúka Air Berlin (AB) a Condor (DE). Transfer z medzinárodného letiska Jerez de la Frontera (XRY) trvá v závislosti od letoviska cca. 45 minút - 2 hodiny. Ďalšia možnosť letov je cez Malorku do portugalského mesta Faro (FAO). Túto alternatívu môžete využiť najmä pri objednaní hotela v oblasti Costa Huelva. Pri zaknihovaní zájazdu cez nemeckého alebo rakúskeho touroperátora transfer nie je zahrnutý v cene. Približné letové časy: Priamy let z Jerezu de la Frontera (XRY) do Viedne trvá cca. 3 ½ hod.

Turistické atrakcie