Costa de Almería

Na pobreží Almería svieti slnko viac ako 300 dní v roku a preto sa turisticky zaraďuje medzi najobľúbenejšie strediská Andalúzie. V západnej časti v okolí provinčného hlavného mesta Almería sa nachádzajú pláže s jemným pieskom. Východná časť je známa hlavne vďaka unikátnou prírodnou krásou v Národnom parku Cabo de Gata. K ďalším nedotknutým oblastiam pobrežia de Almería patrí rezervácia Las Salinas, ktorá je liahňou majestátnych plameniakov ružových. Nachádzajú sa tu aj krištáľovo čisté lagúny Albufera de Adra alebo duny Punta Entinas-Sabinar.

Počasie

Španielsko je najteplejšou a súčasne najsuchšou krajinou v Európe. Sever štátu má vlhké podnebie, je tam pomerne vysoký úhrn zrážok, sú tam rozsiahle lesy a lúky. Zvyšok štátu má kontinentálne podnebie s veľkými teplotnými rozdielmi medzi letom a zimou. Oblasti pobrežia Stredozemného mora majú subtropické podnebie. Okrem oblastí na severe spadne ročne za celý rok veľmi málo zrážok, preto celú Mesetu pokrýva step. Priemerná teplota v lete je 41,7 ⁰C a v zime 13,9 ⁰C.

Doprava

Lietadlo - Priame lety z Viedne do Almeríe neexistujú. Dostupné sú iba prestupové lety, ktoré ponúka španielsky národný letecký prepravca Iberia (IB). Prestupové lety cez Malorku (Palma de Mallorca) ponúka Air Berlin (AB). Transfer z medzinárodného letiska Almeria trvá v závislosti od letoviska cca. 45 minút - 2 hodiny. Pri zaknihovaní zájazdu cez nemeckého alebo rakúskeho touroperátora transfer nie je zahrnutý v cene. Približné letové časy : Let z Almeríe (LEI) do Viedne trvá cca. 3 ¾ hod.

Turistické atrakcie