Sardínia

„Karibik stredomoria“ - aj takýto prívlastok má čarovný ostrov Sardegna (Sardínia) s prekrásnym azúrovým morom, nezničenou prírodou, nádhernými piesočnatými plážami a členitým pobrežím. Sardínia je druhým najväčším ostrovom Talianska a patrí k najstaršie osídleným častiam Európy. Počas dovolenky si môžete pozrieť najstaršie archeologické pamiatky datované až do roku 1700 pred našim letopočtom.

Pozostatkami sardínskej histórie sú nuraghi - vežové stavby z kameňa kužeľovitého tvaru. Hoci pri pohľade na nádherné pláže a čisté prírodné prostredie človeku stačí predstava relaxu na ležadle v piesku, ostrov je výborne vybavený aj pre najrozličnejšie druhy vodných športov a potápania. Vo väčšine stredísk si môžete požičať rôzne vodné plavidlá, je tu i mnoho potápačských škôl či škôl windsurfingu. Na súši si pobyt spríjemníte golfom a rôznymi wellness procedúrami. Atraktívna je aj príjemná mierna klíma ostrova, ktorá umožňuje dovolenkovať počas dlhej sezóny.

Najlepšie sa na Sardíniu dopravíte trajektami z Janova, Livorna a Civitavecchia. Cesta trajektom trvá približne 8 - 10 hodín. Letiská sa nachádzajú v Cagliari, Olbia a Alghero. Pri ceste lietadlom, loďou, alebo kombinovane môžeme zabezpečiť transfer (odvoz) z letiska či prístavu do miesta dovolenky. Hoci Sardíniu vníma mnoho našich klientov ešte ako nedosiahnuteľný sen, nemusí tomu tak byť. Nenechajte sa odradiť dlhšou cestou, to, čo Vám ponúkne tento jedinečný ostrov, Vám mnohonásobne vynahradí zopár hodín strávených cestovaním. Rovnako ani dojem, že Sardegna je cenovo nedostupná nižším príjmovým kategóriám nie je celkom opodstatnený.

Nádherou oplýva celé pobrežie ostrova a tak sa nemusíte vybrať do najluxusnejších stredísk a oblastí, nezabudnete ani na dovolenku v anonymnom apartmáne napríklad na pobreží Costa Rei. Pre tých, čo uprednostnia zabezpečenie všetkých služieb na jednom mieste, aby ich nerušilo pri užívaní dovolenky už naozaj nič, odporúčame zvoliť niektorí z komplexov, ktoré sú vybavené reštauráciami, bazénmi a športovými zariadeniami či wellnessom. Uvedené komplexy isto uspokoja aj rodiny s deťmi, keďže sú pripravené aj množstvom zariadení a programu pre deti. Náročná klientela si zvolí niektorý z luxusných hotelov, alebo prenajme luxusnú vilu na samote, prípadne jachtu. Sardínia jednoducho ponúka strávenie nezabudnuteľnej dovolenky pre všetky vekové aj príjmové kategórie.