Ischia

Tento ostrov je najväčším ostrovom Neapolského zálivu. Hlavným mestom je Ischia, ktorá pozostáva z dvoch častí - Ischia Ponte a Ischia Porto. Ischia Ponte je najstaršia časť mesta, Ischia Porto zasa najrušnejším centrom ostrova. Vinice, ovocné sady a píniové háje vytvárajú typický obraz krajiny. Krásny termálny ostrov s miernym a stálym podnebím, množstvom zelene a očarujúcimi prírodnými krásami je ideálny na strávenie dovolenky nielen počas hlavnej letnej sezóny.

Viac ako 100 teplých a studených termálnych prameňov, vybudované liečebné centrá a vysoká kvalita služieb robí z tohto ostrova nielen ideálne miesto na dovolenku ale aj liečebné centrum. Pomocou rôznych procedúr - bahenné zábaly, inhalácie, liečivé kúpele a iné kúry sa tu úspešne liečia bolesti chrbtice, reumatizmus, astma, kožné, gynekologické a dýchacie ochorenia. Určite navštívte nádherné termálne parky umiestnené uprostred krásnej zelene s exotickými rastlinami s množstvom bazénov s termálnou a minerálnou vodou a vírivkami. Najkrajší termálny park ostrova - Poseidonove záhrady sa rozprestierajú na okraji Foria.

Za primerané vstupné môžete vyskúšať termálne bazény rôznej teploty. Park je situovaný na úpätí útesu v nádhernom prírodnom prostredí. Mestečko Forio sa nachádza na západnej strane ostrova. Podľa nášho vkusu je najkrajším miestom ostrova, má výbornú polohu - leží v kotline pod najvyšším vrchom Monte Epomeo (788 m.n.m.) a keďže je orientované na juhozápad, je celý deň zaliate slnkom. Obzvlášť pekný je západ slnka nad morom. V tomto mestečku nájdete všetko – zábavu, kúpele, pláže, kaviarne, obchody, parky a v neposlednom rade aj historické pamiatky. Panza je mestská časť a nachádza sa nad zálivom Sorgetto, kde vyvierajú termálne pramene priamo do mora. Nakoľko je pobrežie členité, vybrať si môžete z pláží, ktoré sú piesočnaté (napr. Citara, La Chiaia, San Francesco a Cava dell´Isola), no pri niektorých hoteloch je aj kamenisté s prístupom k moru po schodoch. Tieto časti, hoci ťažšie prístupné, sú však menej preplnené, majú jedinečnú romantickú atmosféru a krásne zátoky.