Capri

Ostrov pozostáva z dvoch oblastí: Capri a Anacapri. Je obklopený Tyrhénskym morom, nachádza sa asi 35 km od prístavu v Napoli. Kamenisté pobrežie ukrýva množstvo jaskýň a ostrov má bohatú stredozemskú faunu a flóru. Najvyšším miestom ostrova je skalnatý vrch Solaro (589 m.n.m.). Na jeho vrchol sa dostanete aj sedačkovou lanovkou a môžete si tak vychutnať nádherné výhľady – nezabudnite si fotoaparát. Capri má aj bohatú históriu - môžete navštíviť Augustovu záhradu alebo Tiberiovu vilu.

Je ideálnym miestom na strávenie pokojnej „honosnejšej“ dovolenky, ostrov je naozaj vychýreným dovolenkovým miestom najmä medzi náročnou a solventnou klientelou, čomu zodpovedajú aj ceny. Ak chcete stráviť dovolenku na ostrove v tejto časti Talianska a ceny na Capri sa Vám zdajú príliš vysoké, skúste si vybrať z ponuky na blízkom ostrove Ischia a na Capri si urobte aspoň jednodňový výlet loďou: letovisko je dobre obsluhované lodnou dopravou z okolitých talianskych prístavov, množstvo výletných lodí dopraví denne na ostrov Capri tisíce turistov. Linky premávajú z pevniny aj z okolitých ostrovov.

Región Capri

Za posledné tri roky vzrástol záujem o ostrov Capri u našich dovolenkárov trojnásobne. Určitý nárast popularity možno pripísať aj niekoľkým filmom a seriálom, ktoré sa odohrávali na tomto prekrásnom ostrove. Výborné referencie sa šíria aj od ľudí, ktorí už tento ostrov navštívili.

Región Anacapri

Je skutočne nenapodobiteľným miestom na svete, ktoré očarí prírodou, službami a akousi vlastnou harmóniou, ktorá sa dotkne každého, kto sem zavíta. Návštevustrediska doporučujeme aspoň ako jednodenný výlet všetkým, ktorí sa rozhodnú dovolenkovať v Neapolskom zálive alebo na susednom ostrove Ischia.