Jáva

Mount Bromo

Java Mount Bromo je jedna z najznámejších a najkrajších sopiek v Indonézii. Nachádza sa v Tengger, vo východnej Jáve. Oplatí sa vidieť: Najlepší a najúchvatnejší výhľad z Mount Bromo na pieskové more a okolité sopky zažijete pri východe slnka.

Mount Ijen

Java Sopečný kužeľ Ijen dominuje krajine na východnom konci Javy. Kráter Ijen je zaplnený nádherným tyrkysovo modrým jazerom, jeho povrch skrášľujú vzory žltej síry.

Yogyakarta

Java Známe ako centrum klasického jávskeho výtvarného umenia a kultúry ako batika, balet, dráma, hudba poézia a bábkové divadlo.

Borobudur

Java Borobudur sa nachádza na indonézskom ostrove Jáva. Táto pyramídová stavba sa týči do výšky 31,5 m a je právom považovaná za najfantastickejší budhistický chrám. Vypína sa nad okolitú džungľu a svojou pôsobivosťou vyráža každému dych. Chrám je postavený z vulkanického kameňa, má štvorcový základ (123x123m) s piatimi terasami vyzdobenými tisíckami reliéfov, ktoré sa týkajú výjavov z Budhovho života. Na vrchole sú štyri ploché kruhovité terasy, na ktorých stojí 70 stúp – svätýň v tvare zvona. V chráme je viac ako 500 Budhových sôch rozmiestnených vo vnútri alebo okolo spomínaných zvonových svätýň. Stupňovité prevedenie Borobuduru symbolizuje etapy v živote budhistu na ceste k nirváne – najvyššej blaženosti. Budhisti musia vystupovať na Borobudur predpísaným spôsobom. Vchádzajú od východu a pohybujú sa v smere hodinových ručičiek. Celý monument sa javí ako obrovská stupa, pohľad zhora prezrádza, že tvorí mandalu. Lokalita je súčasťou zoznamu svetového dedičstva UNESCO od roku 1991.