Sulawesi

Ostrov Sulawesi, známy tiež ako Celebes, sa rozprestiera medzi ostrovom Kalimantan/Borneo, Filipínami a ostrovmi Malakkuken. Z turistického hľadiska je tu množstvo prírodných krás, historických zaujímavostí a jedinečných tradícii. Sulawesi je súčasťou Indonézie a je jedenástym najväčším ostrovom na svete. Od Bornea ho oddeľuje Makassarský prieliv a od Filipín zase Sulaweské more. Nájdete tu aktívne sopky, pláže obklopené palmami a tropické dažďové pralesy so zaujímavou faunou a flórou.

Doprava

Na letisko Jakarta a odtiaľ leteckou spoločnosťou Garuda Indonesien na miestne letisko Ujung Pandang. Ďalšími letiskami je Manado a Makassar.

Oplatí sa vidieť

K turistickým atrakciám patria pohrebné sviatky Tana Toraja na juhozápadnom polostrove. Hlavným mestom ostrova je Manado na sever, v jeho okolí ležia jedinečné morské parky. Tana Toraja je vysoko položená oblasť, 320 km severne od Makassaru, s fascinujúcou prírodou a kultúrou. V Londe a Lemo je možné vidieť skalné hroby, kde je pochovaná torajnská aristokracia. V dedine Kete Ketsku nájdete typické, ornamentálne obytné domy, ktoré zároveň slúžia ako sýpky na ryžu.