Chicago

Chicago je najväčšie mesto v štáte Illinois a tretie najľudnatejšie mesto v Spojených štátoch. Mesto má približne 2,7 milióna obyvateľov. Jeho metropolitná oblasť je tretia najväčšia v Spojených štátoch, s odhadovaným počtom 9,8 milióna ľudí. Chicago je domovom blues a pravého džezu, srdcom komédie a ideou mrakodrapu. Tu našiel svoje centrum vek železníc a nasledovali lietadlá. Mäsiar ošípaných a veriaci v pokrok, to je jedno z najveľkolepejších svetových miest a stále metropolitným luxusom divadiel, nakupovania a dobrého jedla, ktoré urobilo hlbokú dieru v reálnom stredozápadnom priateľstve. Je to mesto pyšné, ale bez nevrlosti či dokonca falošných úsmevov, ktoré sa vyskytujú v iných mestách jeho veľkosti.

Chicago ľahko nájdete ako križovatku Stredozápadu – malebná panoráma sa odráža vo vodách jazera Michigan, je to prvý dojem, ktorý čoskoro odhalí svetové múzea umenia a vedy, kilometre piesočných pláží, veľké parky a ľudové umenie a možno aj najlepšiu svetovú kolekciu modernej architektúry v centre mesta.

Vďaka bohatstvu ikonických pamiatok a štvrtí vám nebudú postačovať na jeho návštevu dni, týždne alebo dokonca mesiace. Oblečte sa teplo v zime, a pripravte sa na odhalenie mnohých krajín: význam Chicaga sa nachádza iba v pohybe, a to prostredníctvom metra a archaických nadzemných tratí, v pýche za unavené nohy a s očami zdvihnutými do neba.