Thajsko na bicykli

Presúvať sa popri chrámoch, dažďových pralesoch a piesočnatých plážach a užívať si krásy prírody – na to je najvhodnejšia túra na bicykli. Thajsko je svojimi prírodnými parkami a pobrežnými cestami ako stvorené pre cyklistov.

V krajine tak bohatej na krásne miesta, ako je Thajsko by bola škoda navštíviť iba jedno miesto, alebo jeden ostrov. Prirodzená krása prostredia láka na poznávanie na dvoch kolesách, podľa vkusu buď pohodovým výletným, alebo rýchlym tempom. Mimo masového turizmu ponúka cykloturistika intenzívny zážitok z krajiny a ľudí.

Thajsko je vhodné na cyklistiku, pretože v krajine je vybudovaných mnoho kvalitných ciest s malou premávkou. Či míňate ovocné alebo ryžové plantáže, školy, alebo otvorené kuchyne a obývačky v bočných uliciach, spoznáte bežný život Thajského obyvateľstva. Cyklistov všade prívetivo zdravia a predovšetkým deti mávajú na pozdrav. Vzhľadom na počasie je Thajsko tiež na cyklistiku ideálne. Podľa ročných období sú v ponuke jednotlivé regióny, aj keď Thajsko je pre cyklistov celoročná destinácia.

V celej krajine sa nachádzajú popri ceste obchodíky, ktoré ponúkajú občerstvenie a chladené nápoje, keďže dopĺňanie tekutín vo vysokých teplotách je pre cyklistov nevyhnutné. Trasy sú plánované podľa topografických vlastností, aby sa využilo severo - južné klesanie. Záujem o cyklotúry v Thajsku stále stúpa a na výber sú rôzne regióny, pri výbere treba zohľadniť aj kvalitu bicyklov, ktoré sú v ponuke.

Tour de Siam: Kto sa zúčastní na organizovanom poznávacom zájazde sa môže tešiť na rozmanité trasy a tajné tipy. Očakávajú Vás chrámy a džungľa na severe, alebo vápencové pohoria na juhu. Aj rôzne ostrovy v Thajskom zálive a Andamanskom mori sa dajú spoznávať na špeciálnych cyklistických zájazdoch.