Pangkor

Prívlastok „nádherný ostrov" si vyslúžil ďalší z malebných ostrovov Malajzie. Pangkor leží na západnom pobreží polostrovnej Malajzie, medzi Malajziou a indonézskym ostrovom Sumatra. Od metropoly Kuala Lumpur je letecky vzdialený štyridsať minút. Pre tých, ktorí pred pohodlím uprednostnia trojhodinovú cestu autom, bude odmenou spoznanie malajzijského vidieka, mestečiek a dediniek pri ryžových poliach či kaučukových a mangovníkových sadoch. Natrafiť môžete aj na zvyšky holandskej pevnosti z roku 1670, ktorá pôvodne slúžila ako obrana pred pirátmi alebo bohato zdobený čínsky chrám. Zároveň kryštálovo čisté more, okúzľujúce piesočnaté pláže so zlatistým nádychom, exotická fauna a flóra, a príjemný osviežujúci vánok, sú ideálnymi predpokladmi pre romantickú dovolenku.

Počasie

podobne ako vo zvyšku Malajzie ma Pangkor tropickú klímu

Doprava

V súčasnosti je jediná spoločnosť ktorá prevádzkuje lety do Pangkor Berjaya Air Autobusy z mnohých častí krajiny prichádzajú často do Lumut autobusovej stanici. Turistom nie je dovolené, aby prepravili svoje autá na ostrov, ale môžu priniesť motocykle a bicykle preprav Trajektové linky sú veľmi frekventované (každých 30 minút cez deň, RM 10 za spiatočný lístok). Preprava trvá 40 minút a prvá zastávka je v Sungai Pinang Kecil. Mosty spájajúce ostrovy s pevninou neexistujú, z dôvodu politiky pre kontrolu počtu vozidiel na ostrove.

Turistické atrakcie

Pláže

Zo všetkých malajzijských ostrov má Pangkor najpokojnejšie pláže. Tu môžete stále nájsť klud a pohodu ktoré mnoho ďalšie pláže v Malajzii stratili. Teluk nipah a Pantai Pasir Bogak majú veľa atrakcií ako člny, kajaky a vodné skútre. Tiež je možné si prenajať loď a ísť po ostrove a užiť si potápanie pri ostrove Giam pred Teluk nipah.