Penang

Ostrov Penang sa nachádza 370 km od Kuala Lumpur na severozápadnom pobreží Malajzie a skladá sa z pásu územia Seberang Praia na malajskom polostrove a ostrova v tvare korytnačky. Predtým bol známy ako ostrov princa z Walesu, ale dnes ako perla Orientu. Ostrov plný života a krásy vierohodne vystihuje svoj prívlastok. Navštívte zlatisté pláže, obdivujte historické budovy a botanické záhrady, ktoré ponúkajú pokoj uprostred tropických rastlín a žiarivých farieb. Vezmite priateľov a zúčastnite sa na jednom z najvýznamnejších festivalov na ostrove Thaipusam. Tradičný pochod, ktorý je jeho súčasťou sa koná na počesť víťazstva lorda Subramaniam nad démonmi. Je tiež symbolom víťazstva dobra nad zlom. Neopakovateľná atmosféra typickej juhoázijskej krajiny vás pohltí celou svojou silou.

Počasie

Je podobné ako na pevnine

Doprava

Penang medzinárodné letisko (Pero) je lokalizované v juhu ostrova a je dostupné medzinárodnými leteckými linkami( Hong Kong, Singapur, Medan, Taipei, Bangkok, Bangalore, Soul, Riau, Xiamen a Guangzhou). Zvláštny spôsob prepravy, tri-kolesové trishaw, súm ešte k dispozícií v istých častiach Georgea Town. Avšak, s príchodom modernej prepravy, sa stali obyčajnou turistickou atrakciou. Bohužiaľ, moderná preprava však priniesla problém dopravnej zápchy, pretože väčšina ciest v centre mesta je úzka. Penang je prepojený s pevninou 13.5-kilometrov dlhým mostom (dokončený v roku 1985). Most Penang je jeden z najdlhších mostov v Ázii. V rámci verejnej dopravy sú k dispozícií autobusy, taxíky ale aj železnica.

Pláže

Po dlhej prehliadke ostrova si každý rád odpočinie na pláži. Najväčšie pláží v Penangu je Batu Ferringhi, ale počítajte s tým, že v prázdninovom období je tu veľa turistov.