Sal

Ostrov sa nachádza v zemepisnej šírke južnej hranice Sahary a cca 500 km vzdušnou čiarou od senegalského Dakaru. Osídlený bol až v 15.storočí Portugalcami. Jeho významná poloha sa datuje od roku 1939, kedy tu taliani postavili letisko na pol ceste medzi Európou a Južnou Amerikou. Na ostrove Sal sú okúzľujúce dlhé biele pláže a azúrové more na oba smery od Santa Maria. Ostrov je považovaný za raj surfistov. Vyhľadávaným miestom turistov je soľné jazero Pedra do Lume s blahodarnými liečebnými účinkami. Ostrov sa pýši 350 slnečnými dňami v roku.

Doprava

z Európy sa prilieta na letisko Amilcal Cabral, ktoré sa nachádza cca v strede ostrova. Transfer z letiska na hotely trvá približne 20 minút.

Boa Vista

Tretí najväčší ostrov Kapverd láka turistov nespočetným množstvom pláží a jaskýň. Ostrov je typický bielymi piesočnatými dunami posiatymi ďatľovými palmami. Boa Vista je považovaná za rodisko Morne, typického hudobného žánru Kapverd.

Santa Maria

Pôvodne rybárska dedinka, dnes už hlavné turistické stredisko na juhu ostrova. Je tretím najväčším mestom Kapverd. Je situované 15 km južne od letiska. Najväčší boom zažíva mesto a celý ostrov od 90-tych rokov minulého storočia vďaka turizmu. Biely piesok a modrá farba mora pripomínajú mnohým návštevníkom Karibik.