Manila

Mesto Manila je kozmopolitické hlavné mesto Filipín, umiestnené na západnom pobreží ostrova Luzon. Manila je často opisované ako jediné hlavné mesto v Ázii, ktoré pripomína mesto ovplyvnené Španielmi. Mnohí návštevníci ho opisujú ako znečistené a preplnené, ale dá sa v ňom veľa objaviť, takže ho musíte navštíviť. Po Varšave to bolo jedno z najviac zničených miest počas druhej svetovej vojny, ale pred ňou patrila k najkrajším mestám sveta. Manila bola hlavným mestom španielskej Východnej Indie po 3 storočia. Toto moderné hlavné mesto je považované za centrum kresťanstva v Ázii. Má 1,5 milióna obyvateľov, s predmestiami 10-12 miliónov obyvateľov.

Oplatí sa vidieť (pamiatky a zaujímavosti)

V meste

Mimo mesta

Počasie

Filipíny majú tropické podnebie s dvomi odlišnými obdobiami: dažďov a sucha. Tajfúny a tropické búrky sú častým javom počas sezóny dažďov, najmä v severnej časti Filipín, a vyskytujú sa od konca mája do začiatku novembra. Suchá sezóna začína od konca novembra do konca apríla. December až február je príjemný čas na návštevu Filipín. Teploty počas tejto doby sú v rozmedzí 24 až 30 °C. Od marca do mája teplota stúpa, ale keďže Manila je na pobreží, presahuje teplota zriedka 37 °C.

Stravovanie

Manilamá väčšinu bežných amerických rýchlych potravinových reťazcov, ako je McDonald, Burger King atď. Jollibee je filipínsky náprotivok McDonaldu. Jedlá v bufetoch stoja od 2 do 3 USD. Väčšina reštaurácií so sedením a príležitostné stolovanie v Manile spadajú pod strednú cenovú kategóriu. Vo všeobecnosti sa dá dobre najesť za menej ako 10 USD na osobu. V niektorých zariadeniach za túto cenu ponúkajú švédske stoly. Pouličné stravovanie. Potraviny, ktoré predávajú pouliční predajcovia, sú dobré. Všimnite si však, že pouličné jedlo v Manile a inde na Filipínach nemusí byť tak čisté, ako to, čo by ste našli v Bangkoku, Tajvane a Malajzii. Hygienická situácia nie je optimálna. Avšak paleta potravín je obrovská a odmení dobrodružných cestovateľov. Uvedieme niektoré pozoruhodné pikantné jedlá:

Nakupovanie

V Manile je obrovské množstvo nákupných centier. Medzi hlavné patria: