Turistické atrakcie

Bogota 

Hlavné mesto Kolumbie je mestom kontrastov, a svojim návštevníkom ponúka jedinečný zážitok.  Je jednou z najmodernejších metropol Južnej a Strednej Ameriky. Bogota je rozdelená na dvadsať rôznych štvrtí. Jednou, z najzaujímavejších štvrtí je La Candelaria. Najstaršia mestská časť dýcha koloniálnou atmosférou, plná dlaždicových ulíc a storočných domov. Na námestí stojí 400 ročný kostol. Odporúčané je navštíviť múzeum Golden museum (El Museo del Oro) je to jedinečné miesto kde nájdete zbierku historického zlato a artefakty nielen z Columbie ale aj okolitých krajín. Druhou štvrť je Chapinero severne od La  Candelaria je určené pre milovníkov zábavy a ruchu. Nájdete tu obchodné centrá, reštaurácie či zábavu. Ďalšia zaujímavá štvrť Teusaquillo je plná športových a outdoorových aktivít. Nájdete tu najväčší a najmodernejší olympijsky vodný komplex  v Južnej Amerike. Naproti tomu La Macarena je bohémska štvrť okolo korida ringu plnom diletantských kaviarní, galérií a skvelých reštaurácií.

Tayrona Coastline

Populárny Tayrona Park leží na karibskom pobreží v blízkosti SantaMarta v Kolumbii.  Je jednou z najkrajších pobreží Južnej Ameriky. Táto malá, nádherná lokalita sa nachádza asi 30 minút od mesta Rodadero, s krásnymi plážami s možnosťou surfovanie, Hammocks na prenájom na noc, jedlom a vodou a možnosťou prenajatia si sprievodcu, ktorý vás vezme do rodnej dediny v horách.Bývalé královské mesta Ayutaya a Sukhotay

Santa Marta

Perla Ameriky, prístavné mesto ležiace na severe Kolumbie,  je dôležitým obchodným prístavom a turistickou destináciou.Mesto s množstvom ľudí, obchodov a zábavy, ale aj krásnymi piesočnými plážami so zapadajúcim slnkom a obrovskými skalami vyčnievajúcimi z mora dodáva tomuto mestu romantickosť, ale aj dramatickosť.

Barranquilla

Nazývaný aj “Curramba” (“zábava“ ) a Golden Gate ( zlatá brána ) je kozmopolitné a predovšetkým priemyselné mesto, často navštevované obchodníkmi so všetkých kútov sveta. Avšak hlavným lákadlom pre turistov je jeho karneval “Carnaval de Barranquilla,” ktorý sa koná štyri dni pred Popolcovou stredou. V novembri roku 2003, UNESCO vyhlásil ako jeden z 28 rôznych “majstrovských diel ústneho a nehmotného dedičstva ľudstva”. Obyvatelia sú známi ako “Barranquilleros” s priateľským prístupom, otvorený s uvoľneným správaním. Mesto bolo jedným z prvých svätyňou uvoľnených afrických otrokov v Amerike a je v súčasnej dobe obývaný etnický mix zástupca vlastné odrody Kolumbia.

Cartagena

Nachádza sa na severnom pobreží Kolumbie, obmývaný Karibským morom. Je pokladaný za najkrajšie a najnavštevovanejšie mesto v krajine turistov. Mesto má v podstate dve hlavné časti, ktoré turisti radi navštevujú: Jednou je murované koloniálnej mesta “ciudad amurallada“, ktorá je naozaj úžasná a krásna plná luxusných reštaurácií, klubov, hotelov. Romatika na snehobielych plážach Similanských ostrovov

Islas de Rosario

Západne od Cartagena leží dvadsaťpäť nádherných korálových ostrovčekov,  ktoré sú vyhlásené za národný park za účelom ochrany ekosystému.

Rio Claro

Krásne, jedinečné a neuveriteľné miesto.  Je krásna súkromná prírodná rezervácia na ceste medziMedellin a Bogota Je bezpečné pre všetkých, čo chcú navštíviť toto miesto. Je preslávene krištáľovo čistou riekou, kde si môžete zaplávať či zajazdiť na kajaku, tropickým pralesom, kde sa môžete prejsť, jaskyňami, ktoré môžete navštíviť a mnoho ďalšími zaujímavosťami, ktoré vás prekvapia pri návšteve tohto čarovného miesta. Nenechajte si ujsť.

Leticia

Mestečko ležiace v Amazonskej nížine neďaleko tropických lesov, kde môžete vyraziť na turistiku, či navštíviť Národný parkAmacayu kde sa stretnete s indiánskymi kmeňmi.