Cairns

Cairns je vstupnou bránou do Veľkého bariérového útesu, ďaleko na severe štátu Queensland v Austrálii. Je to kozmopolitné mesto s počtom obyvateľov cca. 140.000, ktoré je veľmi zamerané na odvetvie cestovného ruchu a je zvlášť obľúbené u zahraničných turistov. Japonskí turisti sú zameraní najmä na znaky „s mnohými obchodmi“, písanými v japončine ako aj v angličtine. Mesto je obklopené dažďovým pralesom a používa sa ako východisko do destinácií ako Kuranda a Daintree.

Okrem cestovného ruchu je mesto podporované v poľnohospodárskych činnostiach, ktoré zahŕňajú pestovanie cukrovej trstiny, banánov, kávy, čaju a ako prvé na svete pestuje hrozno v tropickej oblasti. Mesto má veľa ubytovacích kapacít pre všetky rozpočty s veľkým množstvom reštaurácií so stravovaním pre všetky typy chutí. Atmosféra je bezstarostná a skromná, ceny sú relatívne nízke. Existuje nepreberné množstvo klubov a kaviarní v meste, plných medzinárodných turistov.

Neexistuje žiadna kúpacia pláž v centre Cairns (nájdete iba bahnisté a ploché). Máte však veľký výber na severe a juhu mesta. Veľký vonkajší bazén štýlu lagúny nájdete v centre, ktorý je veľmi populárny v priebehu celého roka pre turistov i miestnych obyvateľov. Ak je vašim cieľom navštíviť plážové rekreačné stredisko, je ich tu niekoľko kúsok severne od Cairns.