Hurghada

Hurghada je najznámejšie a najväčšie egyptské letovisko. Nachádza sa 320 km južne od Suezu na západnom pobreží Červeného mora a patrí medzi vyhľadávané strediská pre svoje piesočnaté pláže a bohatý podmorský život. Kedysi malá rybárska osada, dnes neustále sa rozrastajúce turistické mesto, s letoviskami (hotelmi a rezortmi) ťahajúcimi sa 40 km popri pobreží. Mesto, ktoré má v súčasnosti 40 000 obyvateľov a je rozdelené na tri časti (El Dahhar, El Sakkala a El Korra). Hurghada je jedinečná, pretože umožňuje bezproblémový prístup k mnohým neobývaným útesom mimo pobrežia a ostrovom.

Atraktívnosť strediska dotvárajú nielen prekrásne piesočnaté pláže, kúpanie a potápanie, ale i primeraná vzdialenosť (4 - 8 hodín autobusom) od monumentálnych egyptských pamiatok, ako sú Pyramídy v Gize, prípadne chrámy v Luxore a Karnaku.

Doprava

Letisko od centra Hurghady je vzdialené cca. 30 minút jazdy. Jednotlivé hotelové rezorty sú postavené pri pobreží v dĺžke cca. 40 km. Takže dĺžka transferu je podmienená vzdialenosťou hotela od letiska.

Turistické atrakcie

ostrov Giftun - vzdialený cca. 1 hodinu loďou od Hurghady s krištáľovo čistou vodou a je obklopený koralovým útesom.

Výhliadková jazda po Hurgade – navštívite bazár, malé akvárium, mešitu a vychutnajte si Váš dovolenkový rezort s jeho kultúrnymi podujatiami.

Pláže