Doha

Sever spolu s hlavným mestom Doha predstavuje kultúrne a historické centrum, na juhu sa rozprestierajú biele pláže s možnosťou vyskúšať si nielen všemožné vodné športy, ale aj vylovenie vlastnej perly z priezračného mora.

Turistické atrakcie

Hlavnému mestu vládne bohatá spleť tradičnej arabskej a modernej architektúry. Veľká Mešita so svojimi dómami a mešita Bakir al-Siddiq sú hlavnými dominantami metropoly. Moderné centrum sa sústreďuje v okolí Veľkej Mešity a Nového Amarovho Paláca. V hlavnom meste vyrastá stavba, ktorá sa podobá na Newyorský Manhattan, Katarský Diplomatic district. Všade sú mrakodrapy. V meste žije viac ako 80 % populácie krajiny. Budujú sa tu veľké nákupné centrá. Villaggio z vonku nevyzerá lákavo, ale vo vnútri máte pocit, že sa nachádzate v Benátkach. Milovníci histórie môžu navštíviť Národné múzeum spojené s morským akváriom, Etnografické múzeum. Národné múzeum zachytáva dejiny Kataru od jeho prvého osídlenia až po súčasnosť. Zaujímavým miestom je aj tradičný trh, kde si môžete kúpiť okrem orientálnych vecičiek aj ťavy, ovce, kozy či dokonca arabské lovecké vtáky. V krajine sa nachádza aj jediný zábavný park v oblasti Perzského zálivu, Alladinovo kráľovstvo.

Doprava

Do hlavného mesta sa lieta z celého Perzského zálivu, Ázie, New Yorku, Európy a niekoľkých indických a pakistánskych miest. Príležitostne sa lieta do Bangkoku, Káhiry, Melbourne a Nairobi. Katarské medzinárodné letisko sa nachádza v juhovýchodnej časti mesta Doha.

Pláže

Milovníkov pláži tu čaká 700 km dlhé pobrežie, obmývané azúrovo modrým morom. Môžete si tu vychutnať všetky druhy vodných športov a kvalitné služby.