Vancouver

Vancouver sa nachádza medzi úžinou Strait of Georgia a pohorím Coast Mountains. Mesto bolo založené v 60. rokoch 19. storočia prisťahovalcami, ktorých prilákala Sobia zlatá horúčka a rýchlo sa rozvinulo z malej osady na metropolitné centrum spolu s príchodom transkontinentálnej železnice v roku 1887. Prístav nadobudol medzinárodný význam po dokončení Panamského prieplavu a stal sa najrušnejším prístavom v Kanade, s väčším objemom prepravy ako ktorýkoľvek iný prístav v Severnej Amerike.

Obľúbene turistické lokality

Ubytovanie

Hotely

Hostely

Verejná doprava

Verejnú dopravu vo Vancouvery prevádzkuje spoločnosť Trans Link, ktorá spravuje autobusy, skybusy, Expres po západnom pobreží a morské autobusy.

Nakupovanie

Ako kozmopolitné pobrežné mesto poskytuje Vancouver pestrú paletu najrôznejších obchodov od luxusných módnych butikov, cez zlatníctva, až po veľké nákupné centrá, kde si každý nájde niečo pre seba.

Stravovanie

Vancouverské reštaurácie servírujú predovšetkým jedlá gréckej, talianskej, nemeckej, holandskej a španielskej kuchyne, pretože originálni obyvatelia mesta boli potomkovia Európanov. Okrem tých tu však nájdete aj vlpyvy Indie alebo Číny, medzi vancouverské špeciality zase patria rôzne plody mora.