Kuala Lumpur

Lahodný mix kultúrnych vplyvov a tradícií. Kuala Lumpur vyžaruje vzrušujúce, lákavé kúzlo, ktoré nepochybne vzbudí váš záujem počas celého vášho pobytu. Zahaľte sa teplom objatia tohto mesta a nájdite sami seba v jeho jedinečnej zmesi tradície, starého kultúrneho šarmu a nového sveta sofistikovanosti. Preskúmajte jeho zákutia, a objavíte fascinujúce pamiatky, senzačné zvuky, aromatické vône a fantastických ľudí. Kuala Lumpur, známe ako KL, je úžasný kultúrny taviaci kotlík. Budete prechádzať komunitami čínskych, indických a malajzijských etnických skupín, a obrovskou komunitou zo zahraničia. Každá komunita ponúka vlastné festivaly, jedlo, hudbu, umenie a módu, ktorými navzájom obohacujú svoje kultúry.

Podnebie

Tropické vlhké podnebie s teplotami 25 - 32 °C. Klimatické podmienky sú veľmi rôznorodé Najvhodnejšie obdobie na návštvu Kuala Lumpur je v období apríl - september (najmenej zrážok). Monzúny ovplyvňuje počasie len na východnom pobreží, na západnom rýchle, silné a krátke dažde. Teplota mora 25 - 30 °C Najvhodnejšia doba na cestovanie je máj až september.

Doprava

Turistické atrakcie

V okolí Kuala Lumpur

Stravovanie

Kuala Lumpur je rajom jedla. Tým, že veľká časť tu žijúcej populácie pochádza z mnohých kútov sveta a obohacuje kuchyňu nádychom rôznych kultúr, nájsť tradičné jedlo, typické pre túto oblasť, bude omnoho ťažšie než sa zdá. Kozmopolitný životný štýl Kuala Lumpur ponúka dobré jedlo tým, ktorí sa chcú prostredníctvom chutí dotknúť svojho domova.

Nakupovanie

Kuala Lumpur je naozajstný nákupný raj v regióne so širokou škálou nákupných zariadení. Veľké množstvo luxusných centier sa nachádza v Bukit Bintang, Jalan Ampang a Bangsar. Pre lovca výhodných cien a milovníka nákupov je určená ulica Petaling, ktorú určite nemôžete vynechať. Nakupovanie na tejto ulici je známe širokou škálou výrobkov a suvenírov. Ďalej sa vám svojim tovarom ponúka trh pasar Seni alebo centrálny trh, kde nájdete bazárovo-štylizované umenie a zároveň je aj remeselným centrom. Medzi obľúbené suveníry patria batika a výrobky z dreva a cínu.