Atény

Legendárne mesto pomenované podľa Atény, bohyne múdrosti, je viac ako 3000 rokov staré.Atény majú približne 3.5 milióna obyvateľov a nachádzajú sa v južnej časti Gréckej republiky. Atény všetci poznajú ako miesto zrodu civilizácie a demokracie a za kolísku európskej kultúry. No napriek tomu ponúkajú omnoho viac - Atény oplývajú rušným nočným životom, skvelými reštauráciami, a nádhernými scenériami neďalekých ostrovov. Povinná letmá návšteva Parthenonu, ktorú väčšina turistov uskutoční počas svojej cesty na grécke ostrovy, jednoducho nestačí aby ste si užili šarm "najväčšej dediny Grécka".

Obľúbene turistické lokality

Ubytovanie

Hotely

Atény poskytujú množstvo hotelov, stačí si len vybrať podľa vašich kritérií.

Hostely

Atény poskytujú množstvo hotelov, stačí si len vybrať podľa vašich kritérií.

Verejná doprava

Doprava v Aténach býva problematická a často sa tvoria dopravné zápchy.

Nakupovanie

Atény ponúkajú nákupné možnosti hodné hlavného mesta aj európskej metropoly. Veľkým lákadlom sú pre turistov aj tradičné grécke suveníry a plodiny.

Stravovanie

Grécka kuchyňa je celosvetovo známa a miestne špeciality nájdete takmer v každej reštaurácii či taverne, ktorých sa pozdĺž gréckych ulíc rozprestiera nespočetné množstvo.

Počas nocí je v Aténach tiež veľmi živo. Jedna vec je istá - nikde inde na svete nenájdete toľko reštaurácií, barov, klubov a taverien na menšom priestranstve ako práve v Aténach.