Phuket

Phuket - jedno z najznámejších a najviac obľúbených miest v Thajsku, úplne zaslúžene prezývaný "Perla juhu". Phuket si svoju popularitu zaslúžil neobvyklou scenériou hôr, dažďového pralesa, vodopádov a samozrejme i nádhernými dlhými plážami pokrytými bielym pieskom, ktoré lemujú palmové a píniové háje. Je najväčším ostrovom Thajska. Celková dĺžka ostrova od severu k juhu je asi 48 km a šírka 21 km.

Phuket má celkovú plochu asi 570 km2. Kto očakáva jednotvárnu pieskovú pláž, tak ju nenájde. Phuket Vás prekvapí pôsobivou rôznorodosťou krajiny – od očarujúcich, palmových zálivov s jemným bielym pieskom a čírou plytkou vodou, až po divoké a kamenné pobrežie so strmými výbežkami a impozantným vlnobitím. Najkrajšie pláže sa nachádzajú na západnom pobreží. Východné pobrežie nadchne svojich návštevníkov dedinkami, ryžovými poliami, rozsiahlymi plantážami a mangrovovými lesmi. Rôznorodosť atrakcií je výnimočná – prekrásne pláže, kaučukové plantáže, husté pralesy a pôvabné zátoky. Takto nájdete na Phukete nielen oddych, ale aj svoj vlastný raj.

Od kedy v roku 1974 Roger Moore pristál ako tajný agent 007 v Khao Phing Kan, je skala v zálive svetoznáma ako „Skala Jamesa Bonda“. Pred pobrežím Phuketu leží ešte niekoľko ostrovov s krasovými útvarmi. Romantické a pokojné zátoky nie sú len na kúpanie, ale aj na spoznávanie korálov a vôd popri šnorchlovaní a potápaní. Ďalšou zaujímavosťou je túra v kajaku k osamotenej zátoke a plážam blízkych ostrovov.

Ko Racha alebo Ko Phi-Phi patria medzi prírodné raje, na ktoré sa dá z Phuketu dostať len loďou. Na Phukete má každý záliv aj svoj vlastný malý nákupný raj. Srdcom nakupovania sú určite okolia miest Patong a Kata. Ak Vás neosloví nakupovanie, sú tu aj iné aktivity. Či už je to kajakovanie, jachting, surfovanie, výlety s prenajatým autom alebo motocyklom, potápanie alebo šnorchlovanie – na Phukete toto všetko nájdete. Ak sa už nasýtite týmito aktivitami, môžete sa odreagovať a užiť si výborné wellness.