Doprava

Lietadlo

Z Viedne sa lieta priamo do Ammánu s rôznymi spoločnosťami. Letisko je v hlavnom meste - Ammáne, ale aj v Aqabe a tam smeruje väčšina charterových letov. V Ammáne sú dve medzinárodné letiská.

Cestná doprava

Cestná sieť v krajine je kvalitná, odporúčame taxíky, kde si cenu za odvoz musíte dohodnúť vopred. Neodporúčame používať verejnú dopravu, tak isto sa mimo mesta nevydávajte po zotmení, cesty sú často neosvetlené.

Autobusová doprava

Do Jordánska sa dá dostať aj po súši cez Turecko. Autobus chodí z Istanbulu, zo stanice Topkapi. Pri individuálnych cestách MZV neodporúča cestovať miestnymi autobusmi, ktoré sú väčšinou v nevyhovujúcom technickom stave, okrem diaľkového autobusového spoja do Aqaby.

Auto

Pre vodičov automobilov z dôvodu častých dopravných nehôd najmä v nočných hodinách sa neodporúča jazdiť v noci po hlavných cestných ťahoch ako je diaľnica Ammán - Aqaba (pozdĺž Mŕtveho mora) a diaľnica Ammán – Trebil (smerom na Irak). V prípade ľahšej dopravnej nehody sa odporúča náhradu škody riešiť vzájomnou dohodou, pretože Jordánci väčšinou nie sú poistení. Naopak, k väčšej nehode je potrebné privolať políciu. Ak je obeťou Jordánec, odporúča sa okamžite odísť na policajnú stanicu a tým sa chrániť pred prípadnou nepriateľskou reakciou zo strany svedkov nehody. V prípade nehody so smrteľnými následkami je vodič zadržaný až do rozhodnutia úradov o jeho vine či nevine. V takýchto prípadoch sa odporúča ihneď kontaktovať zastupiteľský úrad.

Trajekty

Trajektom sa dá dostať do Jordánska z egyptskej Nuweiby. Trajekt premáva denne. V čase ramadánu sa neodporúča cestovať vôbec.

Železničná

Vlakové spojenie v Jordánsku prakticky neexistuje.