Doprava

Lietadlo

Do Nassau lieta letecká spoločnosť Bahamasair, British Airways, do Freeportu lieta British Airways, do Fort Lauderdale lieta Condor, KLM a American Airlines. Lety sú však s jedným alebo najčastejšie aj s dvomi prestupmi. Dopravu medzi ostrovmi zabezpečujú lietadlá (pri väčšom počte osôb je výhodnejšie si lietadlo prenajať), alebo využiť na prepravu trajekty.

Približné letové časy

Let z Viedne na Bahamy trvá od 12 - 16 hodín, záleží podľa leteckej spoločnosti.

Loď

Na Bahamských ostrovoch sa robia zastávky v Nassau a Paradise Island, ktoré sú obľúbenými prístavmi okružných plavieb z celého sveta. Sú to napr. zastávky lodných spoločností Royal Caribbean International, Princess Cruises, Norwegian Cruise Line, Carnival Cruise Line.

Vlak

vlaková doprava na ostrovoch nie je.

Cestná doprava

Autá sa požičiavajú osobám od 21 rokov a jazdí sa po ľavej strane. Doprava medzi ostrovmi je buď loďou alebo lietadlom.

Autobusová doprava

Cestovanie autobusmi po ostrovoch je drahé, radšej si požičajte auto.

Taxi

Taxíkov je vo väčších mestách ako Nassau dosť a dajú sa zastaviť priamo na ulici. Inde je potrebné objednať si taxík telefonicky.

Prenájom áut

Prenajať auto si môžete vo všetkých väčších mestách. Autá sa požičiavajú osobám od 21 rokov. Cestovný pas pri prenajatí autá môže poslúžiť ako záruka. Pri prenajatí auta sa musíte preukázať medzinárodným vodičským osvedčením (IDP) a auto požičovne môžu požadovať kreditnú kartu. K dispozícii sú napr. auto požičovne Dollar Rent a Car, National Car Rental, Alamo a iné.