Doprava

Lietadlo

Európa má s Ománom dobré letecké spojenie. Pravidelné lety ponúkajú všetci väčší dopravcovia z hlavných európskych miest. Ománske aerolínie majú denné spojenie medzi Muscatom a mestom Salalah a pravidelné s mestom Khasab. Medzinárodným je letisko Seeb v Muscate, vzdialené od mesta okolo 40 kilometrov.

Cestná doprava

V krajine je dobrá cestná sieť, v okolí hlavného mesta sú to diaľnice. Krajina má pravidelné autobusové spojenie so Spojenými Arabskými Emirátmi. Linka spájajúca Muscat a Dubaj premáva denne. Medzi väčšími mestami denne premávajú diaľkové autobusy. Miestna autobusová doprava premáva len vo väčších mestách. Najbežnejším verejným dopravným prostriedkom je "hromadný" taxík (pre cca.10 cestujúcich). Je to pomerne lacný ale pomalý spôsob dopravy.

Prenájom auta

Prenájom auta z požičovne je drahší. Väčšina autopožičovní sídli priamo na letisku v Muscate. Rovnako ako u nás platí aj v Ománe zákaz alkoholu za volantom, prísne sa kontroluje a trestá prekročenie povolenej rýchlosti, telefonovanie počas jazdy a nepoužívanie bezpečnostných pásov.