Doprava

Lietadlo

Do mesta sa najjednoduchšie dostaneme pomocou leteckého spojenia na miestne letisko Christchurch International Airport, kde vedú priame medzinárodné linky z Tokya, Bangkoku, Singapouru, Melbourne či Sydney. Z vnútroštátnach leteckých liniek sú zastúpené spojenia do všetkých významnejších miest ako sú: Wellington, Auckland, Hamilton a iné...

Vlak

Vlaková doprava je rozvinutá najmä pre potreby turistov, ktorí využívajú miestne linky vedúce nádhernými prírodnými scenériami, ktoré ponúka Južný ostrov. Priame linky vedú Z Christchurchu do Greymouthu na západnom pobreží a Pictonu na severe.

Loď

V meste majú zastávku viaceré domáce lodné turistické linky vedúce z Wellingtonu a Aucklandu. Zaoceánske námorné linky zabezpečujúce spojenie s Christchurchom vedú najmä z Austrálie a to z miest (Brisbane, Sydney, Melbourne či Hobart v Tasmanii).

Verejná doprava

Sú 2 možnosti na prepravu osôb v meste. Buď prostredníctvom taxi služieb ako sú: Maxi Taxi, Blue Star Taxi, Gold Band Taxi alebo využitím autobusov miestnej hromadnej dopravy ktorú prevádzkujú 2 spoločnosti Metro Star a City Flyer Airport Bus. Centrálna stanica autobusov sa nazýva Bus Exchange, ktorá sa nachádza v starom meste. Lístky je možné zakúpiť si na tejto stanici. Majú formu dobíjateľnej elektronickej karty s názvom MetroCard. Najnižšia suma dobitia je v hodnote 10 NZD.