Doprava

Lietadlo

Wellingtonské medzinárodné letisko leží 6km juhovýchodne od centra mesta. Z Wellingtonu lietajú pravidelné medzištátne linky do Austrálie a ostrovov Tichého oceánu, ktoré zabezpečujú letecké spoločnosti: Air New Zealand, Qantas, Pacific Blue...

Lode

Premávajú medzi Wellingtonom a Pictonom na Južnom ostrove. Okrem cestujúcich prepravážajú aj autá.

Vlak

Železnica vedie z Wellingtonu naprieč severným ostrovom do Aucklandu. Prevádzkuje ju spoločnosť Kiwi Rail a táto cesta vlakom Overlander trvá 12hodín. Tento vlak je predovšetkým turistickou atrakciou, ale môžete ho využiť aj na prepravu do najľudnatejšieho mesta. Vlak premáva niekoľko krát do týždňa.

Verejná doprava

Po autách je hlavným spôsobom dopravy pre celý región. Verejnú dopravu zabezpečuje spoločnosť Metlink, ktorá je tamojším najrozšírenejším prepravcom. Wellington je posledným mestom na Novom Zélande, ktoré využíva na prepravu osôb aj trolejbusy.

Auto

Auto je najpoužívanejšou formou prepravy vo Wellingtone. Jazdí sa rovnako ako v Austrálii po ľavej strane vozovky. Na prenajatie auta môžete využiť služby viacerých prevádzkovateľov požičovní: Avis, Omega, Apex..