Doprava

Lietadlo

Auckland má vybudované moderné medzinárodné letisko s názvom Auckland International Airport Air, ktoré sa nachádza priamo v južnej časti mesta na brehu zálivu Manukau. V rámci celého Nového Zélandu sa letisko teší najväčšej vyťaženosti, pretože sem lietajú priame letecké linky z Austrálie (Sydney, Melbourne, Brisbane..), Spojených Štátov Amerických (Los Angeles) i z Južnej Ameriky (Buenos Aires, Santago de Chile). Takisto z Aucklandu sa dostaneme prostredníctvom vnútroštátnych leteckých liniek do ostatných častí Nového Zélandu (Christchurch, Wellington, Dunedin, Tauranga..).

Loď

Osobný prístav je umiestnený priamo v centre mesta. Lodná doprava je pravidelná. Z Austrálie sem jazdia priame linky zo Sydney a Brisbane. V rámci Nového Zélandu premávajú linky do Wellingtonu.

Vlak

Železnica vedie z Aucklandu naprieč severným ostrovom do Wellingtonu. Prevádzkuje ju spoločnosť Kiwi Rail. Tento vlak je predovšetkým turistickou atrakciou, ale môžete ho využiť aj na prepravu do hlavného mesta. Vlak premáva niekoľko krát do týždňa.

Autobus

Autobusovú dopravu v Aucklande prevádzkuje spoločnosť „MAXX“ pozostáva z viacerých autobusových liniek, ktoré okrem priamych spojení majú aj okružné linky. Spolu s Auckland Transport sú hlavnou možnosťou na prepravu autobusmi.

Auto

Auto je najpoužívanejšou formou prepravy v Aucklande. Odporúčame sa vyhnúť jazdy autom užšiemu centru mesta. Jazdí sa rovnako ako v Austrálii po ľavej strane vozovky. Na prenajatie auta môžete využiť služby viacerých prevádzkovateľov: Avis, Omega, Apex..