Mestá

ZÁHREB - býval vždy skutočnou chorvátskou kultúrnou metropolou. Podľa historických prameňov, známych už od roku 1094, vznikol z dvoch stredovekých hradísk menom Gradec a biskupský Kapitol, ktoré vyrástli na dvoch susediacich briežkoch. So svojimi pamiatkami, ako sú Chorvátske národné divadlo, Umelecký pavilón, Akadémia vedy a umenia, Univerzitná knižnica, mnohé múzeá, galérie, umelecké zbierky a prekrásne parky.

PLITVICKÉ JAZERÁ – národný park na rieke Korana. Jazerá s vodopádmi a medzi nimi sú pre turistov vybudované drevené mosty a chodníky.

DREZNIK GRAD, miesto asi 5km od Plitvických jazier, je ideálne na výlet do tohoto národného parku.

SVETI MARTIN (MEDIMURJE) - Najsevernejší chorvátsky okres tvorí chránená krajina rieky Mury s jej ramenami, v ktorých žije veľký počet riečnych rýb, obojživelníkov, močiarnych vtákov, spolu s okolitými lesíkmi a lúkami plnými nízkej i vysokej zveri. Tento kraj sa preto hodí ideálne na poľovačku, rybolov, jazdu na koni, cyklistiku, ochutnávanie medjimurskej kuchyne na vidieckych hospodárstvach. Medzi lesíkmi a zvlnenými vinohradmi medjimurského kraja sa skrývajú wellnessové oázy: moderné termálne kúpele "Sveti Martin na Muri" a nedávno otvorený "Spa Golf Hotel".

TUHELJSKIE TOPLICE - kúpele uprostred nedotknutej prírody pahorkatiny Zahorje. Záhreb a letisku sú vzdialené 40km. V ponuke sú nielen procedúry s liečivým bahnom, termálnou vodou, najväčší saunový svet v Chorvátsku, ale aj atrakcie pre deti vo vodnom parku.