Letoviská

KORČULA - Stredisko bohaté na kultúru a históriu s pekným historickým centrom. Úzke romantické uličky, miesto narodenia Marca Pola, staré kostolíky, paláce, veže a hradby mesta ponúkajú možnosti nádherných fotografií. Pestrá ponuka, galérií, múzeí, koncertov, butikov, kaviarní, barov a taverničiek.

VELA LUKA - Živé prístavné mestečko s mnohými obchodmi, reštauráciami, kaviarňami a barmi. Najväčšie mesto na ostrove sa nachádza pri hlboko do pevniny zasahujúcej zátoke, ktorá je obklopená vinicami. Zaujímavé archeologické nálezy (3.200 r. p.n.l.) sú uložené v múzeu paláca Franulovic-Repak. Folklórne tradície a hudobné vystúpenia je možné vidieť na festivale Vela Luka, ktorý sa koná v lete.

PRIZBA – malá rybárska dedinka na južnom pobreží ostrova Korčula, asi 17km od mesta Vela Luka. Privátne domy popri pobreží obklopujú borovicové lesy. Ideálne miesto na ničím nerušenú dovolenku a vodné športy. Okrem zopár reštaurácií a barov miesto ponúka požičovňu potrieb na vodné športy, bicyklov a motoriek.

LUMBARDA – v menšej zátoke juhovýchodne od hlavného mesta Korčula. Domy su rotrúsené medzi vinohradmi, kde sa pestuje vychýrené biele suché víno „Grk“. Pre turistov je k dispozícii Marina, požičovňa člnov a potápačské centrum.