Letoviská

TRPANJ - polostrov Pelješac. Stredisko a prístav sa sústreďujú do rovnomennej zátoky. Privátne domy, malé reštaurácie, obchodíky a kaviarničky lemujú pobrežnú promenádu. Pekné štrkové pláže. Trajekt spája Trpanj s mestom Ploče na pevnine. Zvláštnosťou polostrova je 80km dlhé pohorie a výrazne členité územie polostrova, kde sa dorábajú znamenité vína.

OREBIC - Orebič je hlavné prázdninové stredisko na polostrove Pelješac s bohatou lodnou históriou (múzeum Marine), na úpätí pohoria Sv. Eliáša. Vilová oblasť je obklopená vinicami a kopcami. Orebič je vhodný na denné výlety, na blízky ostrov Korčula, alebo k Národnému parku ostrova Mljet.

SLANO - Popri úžine Ston sa dostanete do mestečka Slano, 36km severozápadne od Dubrovníku. Tradičné letovisko v chránenom zálive bolo v posledných rokoch zrevitalizované. Na promenáde pozdĺž zátoky sú tradičné reštaurácie a kaviarne.

DUBROVNÍK - svetoznámy svojou polohou pri mori je hlavné mesto južnej Dalmácie s historickým centrom obkolesenom hradbami. Nájdeme tu malebné uličky, pešiu zónu, paláce, múzeá, akvárium a konajú sa tu letné kultúrne slávnosti s rôznymi podujatiami.

POLOSTROV LAPAD – zelená časť Dubrovníka so štrkovou plážou a jachtovým prístavom, 4km od historického centra, pravidelné autobusové spojenie.

POLOSTROV BABIN KUK - časť Dubrovníka – hotelová zóny so štrkovými a skalnatými plážami a parkom, 6km od historického centra, pravidelné autobusové spojenie.

ORASAC – tiché stredisko so štrkovou plážou a výhľadom na Elafitské ostrovy, 12km severozápadne od centra Dubrovníku, pravidelné autobusové spojenie.

MLINI – bývalá rybárska dedinka s idylickým prístavom, bola pomenovaná podľa množstva vodných mlynov, ktoré tu v minulosti fungovali. Malebná dedinka sa nachádza asi 10km od Dubrovníka. Existuje autobusové aj lodné spojenie. Pozdĺž plážovej promenády sa nachádzajú reštaurácie, kaviarne a bary. Pláž štrková a terasy na opaľovanie.

CAVTAT – najjužnejšie pobrežné mesto Chorvátska je čarovné mestečko s mnohými palácmi, rezidenciami, pamiatkami z rímskej doby a nachádza sa asi 20km južne od Dubrovníka v blízkosti letiska. Cavtatské more je najväčším náleziskom amfor na Jadrane. Prechádzajúc sa pobrežnou promenádou a absorbujúc vône a zvuky prírody, si môžete vychutnávať ticho skrytých zátok a výnimočné kultúrne dedičstvo. V historickom centre mesta sa vyníma dom Vlaha Bukovca, najvýznamnejšieho chorvátskeho maliara, ktorý je zároveň múzeom, ateliérom a galériou umenia.