Letoviská

SUPETAR - Dlhá existencia hlavného mesta je poznačená zaujímavou históriou, mnohými pamiatkami a bohatou turistickou tradíciou. Malebné staré mesto obklopujúce prístav s úzkymi rušnými uličkami a prístavnou promenádou, kde svoje služby ponúkajú: bary, kaviarne, cukrárne, taverny, reštaurácie a umelecké galérie. Tunajší turistický zväz zabezpečuje výlety do starých dediniek, do skalného kláštora a folklórne a kultúrne programi pri ktorých sú ponúkané rôzne kulinárske špeciality.

SUTIVAN - pokojné, malé prístavné mestečko s asi 650 obyvateľmi, 7km západne od Supetaru. Obraz mestečka je charakteristický palmovou alejou a miestnym ovocným a zeleninovým trhom, malým prístavom a mnohými historickými stavbami zo 16. a 17. storočia. Reštaurácie, bary a obchodíky. Pekné štrkové a kamenné pláže.

POSTIRA - malebné pobrežné mestečko, prvýkrát spomínané v 14. storočí, obkolesené olivovými a píniovými hájmi, asi 7km východne od Supetaru. Nachádzajú sa tu reštaurácie, bary a nákupné možnosti. Pekné štrkové a kamenné pláže nájdete aj v zátokách v okolí.

BOL - Stredisko sa nachádza na južnom pobreží ostrova Brač, jeho malebné centrum obklopuje prístav. Výletný vláčik spája stred mesta s hotelmi a plážou „Zlatni Rat“. Pre mladých je k dispozícii veľká diskotéka pod šírym nebom. K pamätihodnostiam patrí dominikánsky kláštor, galéria výtvarných umení, paláce a pevnosť.

MIRCA – malá, tichá dedinka 3km severne od Supetaru. K dispozícii je plážový bar a supermarket.

MILNA – v hlbokej zátoke sa nachádza toto sympatické prístavné mesto na západnom pobreží Braču oproti ostrovu Šolta.