Letoviská

NJIVICE - Malé, príjemné stredisko v krásnej zátoke, asi 12km od mostu na Krk. Plážová promenáda s reštauráciami, barmi a obchodmi.

MALINSKA - Malé vilové letovisko asi 20km od mostu na Krk, na západnom pobreží v dlhej, chránenej zátoke s pekným, malým prístavom a promenádou s reštauráciami. Kaviarne, bary, zmrzlinové stánky a obchody.

KRK - Rovnomenné hlavné mesto na južnom pobreží ostrova, asi 25km od mostu. Rozprestiera sa v troch pred vetrom chránených zátokách. V sezóne vládne čulý ruch v kľukatých uličkách centra mestečka pri prístave, čiastočne zachovaného z rímskych čias.

PINEZICI – Malá, veľmi pokojná dedinka so supermarketom a reštauráciou. Ďalšie väčšie mestá Malinska a Krk sú vzdialené asi 12km.

BAŠKA - Vďaka svojej krásnej pláži a svojej polohe v juhovýchodnej časti ostrova, patrí medzi najobľúbenejšie a najnavštevovanejšie miesta Chorvátska. Vzdialenosť od mostu na Krk je asi 50km. Milé, malé historické centrum s množstvom obchodov, reštaurácií a barov. Dlhá plážová promenáda (v sezóne premáva vláčik). V júli a auguste tu funguje malý zábavný park.

PUNAT –od mesta Krk 8km vzdialené letovisko vo veľkej zátoke, v ktorej leží ostrov Kosljun s Františkánskym kláštorom. Letovisko má väčšinou novšie ubytovanie kapacity. Počas sezóny tu premáva za poplatok turistický minivláčik. Pobrežná promenáda je dlhá asi 2km. Nachádza sa tu jeden z najväčších a najstarších jachtových prístavov Jadranu.

CIZICI – malé pobrežné mestečko v zátoke Soline. V úzkych uličkách nájdeme tradičnú architektúru.

KIJAC – novšia osada pri meste Njivice (800m), je vzdialená asi 12km od mosta na Krk. Njiviciach

KLIMNO – pokojná malá dedinka na severovýchode ostrova Krk, asi 30km od mosta. K dispozícií sú viaceré reštaurácie, obchodíky a malý jachtový prístav.

SILO – sa nachádza v zátoke Stipanja na severovýchodnom pobreží ostrova Krk, asi 32km od mosta oproti Crikvenickej Riviére. K dispozícii sú dva malé prístavy pre jachty a viaceré ďalšie kotviská. Turistom slúžia viaceré reštaurácie, tenisové kurty, vodné lyžovanie a potápačské centrum.

SOLINE – sa nachádza v rovnomennej zátoke a je oázou pokoja. Možnosti zábavy a športového vyžitia v okolitých mestečkách: Silo, Cizici a Klimno.