Letoviská

UMAG - Známe a obľúbené letovisko na západnom pobreží Istrie, iba asi 15km od hraníc so Slovinskom. Pekné historické centrum na polostrove, s množstvom obchodov, butikov, reštaurácií, pizzérií, taverien, kaviarní a barov. Vláčik (za poplatok) spája prázdninové strediská s centrom. V Umag-Katoro je zábavné centrum s diskotékou a veľkým kasínom.

NOVIGRAD - Bývalá rybárska osada pri ústi rieky Mirny, pekné historické jadro so zvyškami hradieb, romantickými uličkami s príjemnými tavernami, reštauráciami, barmi, cukrárňami a obchodmi. Dobrý východiskový bod k fakultatívnym výletom do vnútrozemia Istrie s historickými miestami ako napríklad Groznjan („dedina umelcov“) alebo Motovun. Každoročne sa tu v auguste konajú rybárske slávnosti.

POREČ - Jedno z najstarších miest na Istrii (pekné historické benátske centrum). V bližšom aj širšom okolí sa nachádzajú rôzne prázdninové dedinky a hotely. Gril bary a rybie reštaurácie, snackbary. Folklórne večery, zábavné centrum „International-Club“, diskotéky, nočný klub, kasíno, kino, plážové slávnosti. Kaviarne, obľúbené cukrárne a zmrzlinové salóny, mnoho pekných obchodíkov, ktoré lákajú návštevníkov k prezeraniu výkladov a k nákupu. Bohaté možnosti výletov. Odporúčame Vám rodinný výlet ku kvapľovým jaskyniam Baredine pri Nova Vas asi 10km od Poreču.

VRSAR - Malebná, stará rybárska dedinka s rímskym opevnením na ústí rieky Lim medzi mestami Poreč a Rovinj. Reštaurácie, bary, diskotéky, obchodíky, pekná plážová promenáda. Veľké množstvo, zväčša neobývaných ostrovčekov je ideálnym miestom pre výlety člnom, na šnorchlovanie a pre nudistov.

ROVINJ - Slávne prístavné mestečko z benátskych čias s malebným historickými centrom na polostrove Monterosso. Kostol Sv. Eufémia, romantické uličky a staré šľachtické domy sú perfektným fotomotívom. Akvárium, múzeum, reštaurácie, bary, obchodíky a nočné kluby. 20 okolitých ostrovčekov s krásnymi zátokami sú vhodným miestom na výlety loďou.

BRIJUNI - súostrovie sa nachádza sa medzi Pulou a Rovinjom, tvorí ho 14 ostrovov a je zároveň národným parkom. Dnes patrí toto súostrovie k exkluzívnym letoviskám. Na ostrove Veli Brijun sa nachádza aj safari park.

PULA - Väčšina ubytovacích kapacít sa nachádza na polostrove VERUDELA, ktorý sa rozprestiera sa asi 5km južne od historicky zaujímavého mesta Pula. Odporúčame návštevu prístavného mesta, s veľkou rímskou arénou, múzeami a bohatou ponukou zábavy.

MEDULIN - Známe stredisko na najjužnejšom cípe Istrie, 10km od Puly. FKK Kazela (nuda pláž) asi 2km.

RABAC - Prázdninové stredisko na východnom pobreží Istrie, asi v polovici cesty medzi Rijekou a Pulou. Reštaurácie, bary, obchody a diskotéky.

FUNTANA - Táto istrijská obec vyrástla na briežku okolo kamenného paláca a kostola so zvonicou, vytvoriac postupne skutočnú spleť úzkych uličiek. Obývaná je však už od staroveku. Je známa mnohými prameňmi pitnej vody, podľa ktorých dostala aj meno. Oproti pobrežiu sa nachádzajú mnohé neobývane ostrovčeky.

SAVUDRIJA - stará rybárska osada v najzápadnejšom bode Chorvátska, severne od mesta Umag. Symbolom Savudrije je najvyšší a najstarší maják na Istrii (36m), ktorý je údajne aj najkrajší na Jadrane.

PEROJ – pokojná dedinka, 13km severne od mesta Pula, oproti národnému parku ostrovom Brioni.

FAZANA/VALBANDON – Malá dedina asi 8km severne od mesta Pula (autobusové spojenie). Z prístavu vozia turistov lode na Brijunské súostrovie. V antických časoch si vo Fažane a okolí stavali svoje vily a vidiecke domy rímski patricijovia, spracovávali sa tu olivy, antické meno "Vasianum" dostala vďaka výrobe amfor. V centre sa nachádzajú kaviarne, rôzne možnosti nakupovania a trhovisko.

POLOSTROV LANTERNA je vzdialený asi 13km severne od mesta Poreč. Stredisko ponúka ubytovanie od jednoduchých apartmánov až po hotel so službami All inclusive,, vrátane nudistického zariadenia, kompletného športového vybavenia a rôznych gastronomických zariadení.

POLOSTROV STOJA – sa nachádza iba 2km od mesta Pula, je porastený píniovým lesom, pre hostí kempu sú k dispozícii reštaurácie a supermarket.

BANJOLE - malá vilová osada s apartmánovými domami oproti polostrovu Verudela, 5km od mesta Pula.

DUGA UVALA – dlhá zátoka pri dedinke Krnica, mimo veľkých turistických centier, obklopená pravými istrijskými obcami a nedotknutou prírodou.

CRVENI OTOK/OSTROV SV. ANDREA – ostrov s mestom Rovinj spája trajektová doprava, ktorá premáva asi v hodinových intervaloch. Plavba trvá 15 minút. Na ostrove nie je žiadna automobilová doprava, je hrádzou prepojený so susedným ostrovom Maskin, kde sa nachádza nudistická pláž. Hotel Istra poskytuje športové vyžitie a wellness.

OSTROV SVETI NIKOLA - malý, 500m dlhý ostrov oproti mestu Poreč. Na ostrove nie je automobilová doprava, okolo celého ostrova vedie pobrežná promenáda. Trajekt premáva v asi polhodinových intervaloch, plavba trvá päť minút.