Pláže

Pláže sú nekonečné, široké, krásne a hlavne prázdne so snehobielym pieskom a čistou vodou. Turisticky boli ostrovy Lanta osvojené nedávno, preto patria ešte aj dnes k tajným tipom. Na svoje si tu prídu obzvlášť ľudia, ktorí hľadajú pokoj a príjemné pláže. Zaujímavá je aj návšteva dvojičkových ostrovov Rok Nok a Rok Nai. Od Krabi je vzdialený 70 km južne, transfer trvá ca. 2,5 hod. cesty. Ostrov sa delí na dve časti Lanta Noi, ktorá je pokrytá mangrovovými stromami a Lanta Yai, ktorá je pokrytá pralesom.

Pozdĺž západného pobrežia sa nachádza jedna pláž vedľa druhej a tak isto tu je situovaná aj väčšina hotelov. Čím viac idete na juh, tým je ostrov Koh Lanta tichší. Na juhu sa nachádzajú dve samostatné pláže Bamboo Bay a Klong Jak Beach a národný park Mu Ko Lanta. V porovnaní s Phuketom a Koh Samui je na Kho Lanta veľa bielych pláží a zálivov. Vhodný je pre rodiny s deťmi a pre tých, čo hľadajú pokoj. Sú tu malé a útulné plážové bary ale žiadne rušné party. Klong Dao Beach – Koh Lanta: Na 2 km dlhej pláži Klong Dao je jemný svetlo šedý piesok a je najobľúbenejšou plážou ostrova. Jemne sa zvažuje do vody, a tak je vhodná pre deti. Na pláž nechodia takmer žiadne motorové lode, čím je pláž veľmi tichá. Transfer z/na letisko Phuket trvá ca. 5 hod. Transfer z/na letisko Trang trvá ca. 3 hod. Transfer z/na letisko Krabi trvá ca. 2,5 hod.

Pra Ae Beach

Pra Ae je jemne sa zvažujúca 3 km dlhá pláž a patrí k najkrajším na ostrove. V hlavnej sezóne sú tu otvorené bary a reštaurácie. Transfer z/na letisko Phuket trvá ca. 5 hod. Transfer z/na letisko Trang trvá ca. 3 hod. Transfer z/na letisko Krabi trvá ca. 2,5 hod.

Klong Tob Bay

to tichá piesočnatá a neznečistená pláž na ostrove Koh Lanta od palív. Na pláži je zopár barov a podnikov. Transfer z/na letisko Phuket trvá ca. 5 hod. Transfer z/na letisko Trang trvá ca. 3 hod. Transfer z/na letisko Krabi trvá ca. 2,5 hod.

Ba Kan Tiang Bay

Jemná piesková pláž sa nachádza celkom na juhu západného pobrežia ostrova Koh Lanta, ktoré je najvhodnejšie na potápanie. Transfer z/na letisko Phuket trvá ca. 5 hod. Transfer z/na letisko Trang trvá ca. 3 hod. Transfer z/na letisko Krabi trvá ca. 2,5 hod.