Pláže

Pláže okolo Krabi boli objavené prvými svetobežníkmi v polovici osemdesiatych rokov. Ako v rozprávke sa tu v Andamanskom mori vynárajú podivné vápencové útvary v tvaroch špicatých ihiel alebo polkruhovité ostrovné vrchy. Tieto skalnaté veže sú lemované tajuplnými jaskyňami. Ľudia hľadajúci dovolenku v pokojnom prostredí si tu prídu na svoje. Charakteristická pre Krabi je relatívne nedotknutá krajina. Jednou zo zvláštností je jaskyňa princeznej, kláštor tigrej jaskyne s „odtlačkom nohy Budhu“ ako aj Susan Hoi, cintorín mušlí. Pláže na Krabi sú z práškovo jemného piesku, kryštálovo čistou vodou a sú sotva objavené.

Krabi Town

Je situované v oblasti Muang. Z Krabi Town jazdia pravidelné autobusové linky na pláž Ao Nang, ktorá je vzdialená ca. 25 km a ponúka množstvo barov a reštaurácií.

Nopparat Thara Beach

Piesková pláž Nopparat Thara je dlhá 4 km, je extrémne plytká a je vhodná najmä pre rodiny s deťmi. Pri odlive je možnosť kúpania obmedzená. Pláž je prírodne chránená a preto na pláži nie sú k dispozícii žiadne ležadlá ani slnečníky.

Ao Nang

Táto pláž nepatrí k najkrajším, je dlhá a široká, vstup do mora pozvoľný, pri odlive nekonečný. Ao Nang je najrušnejšia pláž s množstvom barov reštaurácii a barov. Návštevníci mesta zvyčajne nechodia na miestnu pláž ale si zoberú loď na romantické a snehobiele pláže na okolité ostrovy a zátoky. Pláž Ao Nang je vzdialená od Krabi ca. 25 km západne. Je hlavným turistickým centrom na Krabi a nachádza sa tu množstvo hotelov a rezortov. Ao Nang disponuje dobrou turistickou infraštruktúrou a je vhodným miestom na celoročné výlety na okolité malé ostrovy. Dlhá piesková pláž je vhodná na behanie, prechádzky a na opaľovanie.

Railay Beach

Patrí k najkrajším plážam Thajska. Dostupná je len loďami. Cesta z Ao Nang trvá asi 40 min rýchločlnom. Piesok snehovo biely, vstup do vody pozvoľný a voda azúrovo čistá. Na pláži nie je veľa hotelov ani bujarý život to znamená že je väčšinou prázdna (ak nepríde náhodou výletná loď) . Ideálne pre rodiny s deťmi a romantikov. Polostrov Railay má štyri pláže : Tonsai Bay; Sunset Beach (Railay West); Sunrise Beach (East Railay) a Phra Nang Bay. Pláže ležia v malebných zálivoch a dá sa tam dostať len člnom, vzhľadom na hornatosť krajiny. Pri odlive je možnosť kúpania na niektorých plážach obmedzená. Pozoruhodnosťou je jaskyňa Phra Nang. Ao Pra Nang: Pláž Ao Pra Nang je jedna z pláži na polostrove Railay. Pláže je jemná ako práškový cukor a voda je veľmi čistá a priehľadná.

Klong Muang Beach

Pláž Klong Muang Beach sa nachádza ca. 20 min. autom západne od pláže Ao Nang. Transfer na letisko Krabi trvá ca. 40 min. Hotel Sofitel Krabi Phokeethra Golf & Spa Resort disponuje 9-jamkovým golfovým ihriskom.

Tub Kaek Beach

Pláž Tub Kaek Beach sa nachádza ca. 30 min. autom západne od pláže Ao Nang. Transfer na letisko Krabi trvá asi 40 min.