Pláže

Jedna z najobľúbenejších turistických oblastí na Phukete je pláž Patong na centrálnom západnom pobreží, možno z dôvodu ľahkého prístupu k jeho širokým a dlhým plážam. Väčšina nočného života na ostrove Phuket sa odohráva v Patongu kde sa lacno nakupuje. Patong znamená v thajčine "les plný banánových listov". Iné populárne pláže sa nachádzajú južne od Patongu. Proti smeru hodinových ručičiek medzi ne patrí Karon Beach, Kata Beach, Kata Noi Beach, a okolo južného cípu ostrova, Nai Harn Beach a Rawai. Na sever od Patongu sú Kamala Beach, Surin Beach a Bang Tao Beach. Hat Karon je druhá najväčšia turistická pláž Phuketu, 20 km od mesta.

Amphur Thalang

Severovýchodné pobrežie ostrova s 18 jamkovým golfovým ihriskom Mission Hills. Letisko Phuket je vzdialené cca. 13 km.

Bang Thao Beach

Bang Thao je príkladom kontrastov s luxusnými rezortmi a vilami, ktoré sa rozprestierajú pozdĺž 6 km pláže. Od mesta Cherng Tala je iba pár minút jazdy, kde si mnoho dedinčanov stále zarába na živobytie ako ich predkovia - rybolov , poľnohospodárstvo. Severný cíp pláže nie je zaľudnený, takže je ideálnym miestom pre romantikov. Letisko Phuket je vzdialené cca. 15 km.

Cape Panwa

Juhovýchodné pobrežie ostrova s pieskovou plážou. Bary, reštaurácie sa nachádzajú v blízkosti. Centrum Phuketu s možnosťou nákupov a zábavy je vzdialené cca. 12 km. Letisko Phuket je vzdialené cca. 60 minút jazdy autom.

Chalong Bay

Zátoka Chalong je obkolesená dažďovým pralesom. Známa pláž Nai Harn sa nachádza cca. 25 minút jazdy autom. Letisko Phuket je vzdialené cca. 60 minút jazdy autom

Kamala Beach

Piesočnatá pláž Kamala. Miestne centrum s barmi a obchodmi je vzdialené cca. 500 m. Pravidelne premáva autobus na Patong alebo do mesta Phuket (za poplatok.

Karon Beach

Druhá najväčšia piesková pláž ostrova Phuket, ktorá je od hotelových rezortov oddelené cestou. Centrum Karonu s barmi a obchodmi sa nachádza v blízkosti. Letisko Phuket je vzdialené cca. 50 km.

Kata Beach

Dlhá a pekná piesková pláž Kata Yai s Kata Noi s bielym pieskom. Reštaurácie a obchody sú v blízkosti, na známu Patong beach trvá jazda autom cca. 20 minút. Letisko Phuket je vzdialené cca. 50 km.

Mai Khao Beach

Prírodná pláž Mai Khao so zlatým pieskom sa nachádza na severe ostrova Phuket, kde sa nachádza aj Národný park Mai Khao. Reštaurácie a obchody sa nachádzajú v blízkosti. Letisko Phuket je vzdialené cca. 9 km.

Nai Harn

Pekná pláž s jemným bielym pieskom v južnej časti ostrova Phuket. V blízkosti sa nachádza supermarket, miestne bary a jachtový klub Royal Meridien. Letisko Phuket je vzdialené cca. 60 minút jazdy autom.

Nai Thon

V severnej časti ostrova s výhľadom na Andamanské more. Známa plaž Patong je vzdialená cca. 45 min.

Nai Yang Beach

Pekná pláž jemným pieskom v blízkosti Národného parku Nai Yang sa nachádza v severozápadnej časti ostrova Phuket. Pokojnejšia časť ostrova s tropickým okolím. Letisko Phuket je vzdialené cca. 10 km.

Pansea Bay

Pláž Pansea sa nachádza na západnom pobreží uprostred kokosovej plantáže, ktorá patrí už dlhé roky k obľúbeným miestam prominentov z celého sveta. Reštaurácie a obchody sa nachádzajú v blízkosti. Letisko Phuket je vzdialené cca. 30 minút jazdy autom.

Patong Beach

Pláž Patong je vôbec najslávnejšia pláž na ostrove Phuket, ktorá je 3 km dlhá a po celej dĺžke ju lemujú nespočetné reštaurácie, hotely alebo turistické atrakcie. Táto oblasť je tiež vyhľadávaná pre svoj bujarý nočný život. Letisko Phuket je vzdialené cca. 35 minút jazdy autom.

Phuket Town

Mesto Phuket ponúka oveľa viac než niekoľko vynikajúcich reštaurácií a miestne pamiatky. Unikátna zmes koloniálnej a čínskej architektúry spolu so starobylosťou robí z hlavného mesta ostrova fascinujúce a nezabudnuteľné miesto. Letisko Phuket je vzdialené cca. 34 km.

Rawai Beach

Rawai Beach sa nachádza na južnom cípe ostrova Phuket. Tam je oveľa menej turistov než v blízkosti pláže Kata a Patong a skvelé miesto pre spoznávanie thajskej kultúry. Letisko Phuket je vzdialené cca. 60 minút jazdy autom.

Surin Beach

Zátoka Surin s nádhernou pieskovou plážou. Reštaurácie a obchody sa nachádzajú v blízkosti. Možná autobusová doprava do Patongu a do mesta Phuket (za poplatok). Letisko Phuket je vzdialené cca. 30 km.