Turistické atrakcie

Oplatí sa vidieť (pamiatky a zaujímavosti)

Najvyššia hora Thajska, 2565 m vysoká Doi Inthanon.

Národné parky: Doi Inthanon, Doi Suthep-Pui, Mae Ping, Srí Lanna, Huayi Nam Dang, Mae Phang, Chiang Dao. Na území parkov sú džungle.

Pešia ulica (Walking Street): Magistrát Chiang Mai usporadúva večernú nedeľnú prechádzku na nádvorí pomníka Troch kráľov.

Zoologická záhrada Chiang Mai: nachádza sa hneď vedľa Huai Kaeo arboréta. Je to veľká zoo, Obsahuje viac ako 200 druhov ázijských a afrických cicavcov a vtákov.

Slonia šou Pang Chang Mae Sa: slon predvádza svoju schopnosť prepravovať veci. Po skončení predstavenia návštevníci môžu absolvovať jazdu na slonovi.

Domy Wat Phra Singh: Domy uctievajúce Phra Phuttha Sihing Buddha. Obrazy v Subduing Mara. Zobrazenie Budhu v chráme Viharn Lai Kham. Chrám obsahuje vynikajúce drevorezby a maľby v severskom štýle, nádherné biblické úložisko s výraznými basreliéfmi.

Vodopád Mae Sa: slávny 8-stupňový vodopád v Amphoe Mae Rim, prírodné scenérie týčiace sa medzi stromami, s ľúbezným vánkom po celý rok.

Nočný bazár: každý večer v centre provinčného mesta sa koná jeden z najväčších trhov, predáva sa veľké množstvo tovaru pre zahraničných i domácich turistov. Trh je dlhý 3 bloky a je obklopený reštauráciami, kaviarňami a cestovnými kanceláriami.

Trekking džungľou (Jungle trekking): 2,3 dňový až týždňový pochod dažďovým pralesom v malých skupinkách alebo individuálne so sprievodcom nosičom a kuchárom. Kúpanie vo vodopádoch, ubytovanie v stanoch alebo chatrčiach. Romantické večery pri táboráku. „Povinné“ pre dobrodružné a romantické povahy.

„Dlhé krky“ (Long Neck Village): Hilltribe sú obyvatelia z horských oblastí a národné menšiny. Jednotlivé kultúry sa značne líšia, spoloční majú však vzťah k poľnohospodárstvu. Známy je napríklad kmeň Padaung, ktorého ženy si pridávajú kruhy na krk a tým si ho výrazne predlžujú. Niektoré národy už objavili cestovný ruch a ponúkajú ubytovanie v chatkách uprostred prírody, vďaka ich pohostinnosti a rôznorodosti sú Hilltribe trekkingy jedinečným zážitkom. Špeciálne vyškolený sprievodcovia porozprávajú o pôvodnom živote v džungli a faune a flóre. Východiskom sú Chiang Mai a Chiang Rai.

Zlatý trojuholník: Ako zlatý trojuholník sa označuje pohraničné územie krajín: Thajsko, Laos a Mjanmarsko. Okolo sútoku riek Mae Sai a Mekong sa dajú v malebnej nížine vidieť mnohé chrámy. Nachádza sa v najsevernejšej provincii Thajska Chiang Rai s rovnomenným hlavným mestom a je kolískou kultúry Lanna. Región ponúka trekkingy a rafting. Mae Chan, 29km severne od hlavného mesta je dôležité miesto pre obchodníkov z horských dedín, ponúkajú tu na predaj svoje výrobky. Z Dio Mae Salong je výborný výhľad na údolie rieky Mekong a na blízku Barmu. Mae Sai najsevernejšie mesto Thajska žije z pohraničného styku s Mjanmarskom. V obchodoch nájdete kuriozity z Barmy a Číny.

Mesto slonov: Aj Lapang, asi sto kilometrov juhovýchodne od Chaing Mai, bolo kedysi hlavným mestom. Nie však Thajskej ríše, ale rovnomenného kniežatstva Mon v siedmom storočí. Mesto obklopené lesmi a malebnou horskou krajinou, má ako jediné v Thajsku ma zabezpečenú miestnu dopravu konskými drožkami. Známym produktom z regiónu je keramika z bielej hliny, pomaľovaná modrou alebo hnedou farbou. Trochu mimo centra sa nachádza jediná škola slonov na svete, ktorá neslúži iba turistickým účelom. Počas siedmych rokov sa vychovávajú slony na prácu v lese. Návštevníci tu môžu zažiť fascinujúcich hrubokožcov z bezprostrednej blízkosti.