Geografia

Ostrov ležiaci asi 600 míľ na východ do Madagaskaru je obľúbený milovníkmi opaľovania, obdivovateľmi prírodných krás, plavcami, vodnými lyžiarmi, potápačmi, surfermi, rybármi, jachtármi, hráčmi golfu, gurmánmi aj milovníkmi nočného života. Jeho veľkou výhodou je vysoká kvalita služieb za jedny z najnižších cien v oblasti Indického oceánu.

Pláže s palmovými stromami v popredí s tyrkysovo modrou vodou a koralovým útesom, hornaté vnútrozemie a priateľské multikulturálne mestá robia z Maurícia jednu z najpopulárnejších destinácií v Indickom oceáne. Republika Maurícius získala samostatnosť od Britského spoločenstva v roku 1968. Krajina pozostáva z hlavného ostrova s hlavným mestom Port Louis, so susedného ostrova Rodriguez smerom na východ a z niekoľkých malých ostrovčekov smerom na sever.

Pôsobenie viacerých kultúr utvorilo na ostrove pre neho typickú atmosféru. Boli to britskí kolonizátori v 19.storočí, francúzska okupácia v 17. a 18.storočí a predošlé holandské a portugalské kolónie. Väčšina obyvateľstva hovorí aj dnes kreolčinou, čo je v podstate ostrovný dialekt francúzštiny. Na ostrove žijú ľudia všetkých svetových vierovyznaní, hinduisti, kresťania, moslimi a budhisti. Tolerancia a rešpekt sú jednou z najväčších devíz ostrova, preto vítajú ľudia a príroda všetkých návštevníkov vždy s úsmevom.