Turistické atrakcie

Divoká zver - v Austrálii je veľa vidieť toho, čo jednoducho nemôžete vidieť vo svojom prirodzenom prostredí nikde inde. Austrálska flóra a fauna je jedinečná na ostrovnom kontinente, čo je výsledok toho, že bol izolovaný od ostatného sveta po milióny rokov. Medzi austrálskymi zvieratami je veľká skupina vačnatých s vakom a cicavcov, ktoré kladú vajcia. Niektoré z austrálskych ikon sú klokan (národný symbol) a koala. Návšteva Austrálie by nebola úplná bez využitia šance vidieť niektoré z týchto zvierat v ich prirodzenom prostredí.

Prírodné parky a zoologické záhrady sú v každom hlavnom meste, ale navštívte aj zvieracie parky, ak prechádzate cez menšie mestá, ako je Mildura alebo MoGo, alebo zastavte sa na ostrove Hamilton. Pozrite sa na faunu vo svätyni Warrawong ak ste v južnej Austrálii, alebo navštívte koaly s najlepším výhľadom na svete v Taronga Zoo v Sydney.

Vo voľnej prírode možno uvidieť

Pamiatky

Austrália má veľa pamiatok, preslávených po celom svete. Od Národného parku Uluru v červenom strede, cez skalu Ayers Rock. po Prístavný most a Dom opery v Sydney. Každé mesto je unikátne. Bližšie budú opísané na príslušných miestach.