Turistické atrakcie

Aljaška je obrovská. Zahŕňa vlastne to, čo kedysi bolo päť časových pásiem! V skutočnosti sa pravdepodobne nebudete môcť dotknúť povrchu toho, čo môže ponúknuť, pokiaľ ide o geografiu, voľne žijúcich živočíchov, miestny flér, alebo domorodeckú kultúru Aljašky. Môžete navštíviť niekoľko regiónov štátu počas vašej návštevy. Je celkom možné zažiť praveký dažďový prales v juhovýchodnej Aljaške, kemp v Národnom parku Denali a plavbu na kajaku medzi ľadovcami v Prince William Sound na tej istej ceste. Ďalšou možnosťou je zamerať sa na menšie (stále obrovské) oblasti štátu a stráviť dostatok času pre lepší prehľad a potom naplánovať spiatočnú cestu, aby ste preskúmali inú oblasť. Alaska nemusí byť destináciou raz za celý život. Tri týždne v Inside Passage, cestovať z mesta do mesta trajektom. Je pravdepodobné, že vystúpite z neho aby ste sa venovali pešej turistike, plavbe na morskom kajaku, rybárčeniu, pozorovaniu voľne žijúcich živočíchov, scenérie, domorodej kultúre, jazde na bicykli. Polostrov Kenai, južne od Anchorage, je ďalšou oblasťou hodnou dlhšieho pobytu. Je ľahko dostupný z Anchorage. Veľa verejných kempov, veľmi cenovo dostupných, ak máte niekoľko spoločníkov, ktorý by zdieľali náklady na prenájom auta.

Aktivity

Existuje veľa vecí, ktoré môžete podniknúť pri cestovaní po Aljaške. Ak ste dobrodružný typ, potom Aljaška bude skvelé miesto pre vaše putovanie. Môžete robiť pešiu turistiku, cykloturistiku, jazdu na kajaku, rybárčenie a expedície na pozorovanie voľne žijúcich živočíchov Aljašky - vlkov, veľrýb, losov a medveďov. K dispozícii sú aj mesačné výpravy na vrchol Mt. McKinley.

Cesta po diaľnici Dalton ponúka veľmi unikátny zážitok. Diaľnica prechádza cez hory a tundru, severný polárny kruh a 662 km nedotknutej divočiny.

Zostaňte dlho hore, aby ste videli polnočné slnko; je to fascinujúce sledovať v lete, kedy sa deň zdá byť nekonečný. Každý, kto cestuje na Aljašku by určite mal urobiť výlet na Mt. McKinley, je to úplne nádherné. Vrchol môžete vidieť z väčšiny miest v štáte pri jasnej oblohe. Avšak ak dostanete príležitosť, aby ste vrch videli zblízka, urobte to. Jazda na aute po úbočí hory môže byť jedným z najviac akčných zážitkov vašej cesty. Na ceste po chodníku uvidíte vegetáciu a divokú zver, ktorú nemôžete vidieť nikde inde. Akonáhle sa konečne dostanete na vrchol hory, uvidíte jedno z najkrajších miest v celých Spojených štátoch. Digitálne fotoaparáty a fotky nezobrazujú verne krásy hory. Z mozaiky modrých, bielych šedých a zelených farieb zostanete úplne ohromení. Nie každý je rybár; mnoho ľudí rado loví ryby, ale neznáša čakanie na ne. Ak ste jedným z tých ľudí, vyskúšajte si rybárčenie na Aljaške. Budete sa diviť, ako rýchlo ste schopní chytiť tam rybu, ak ste na správnom mieste. Môžete určite odchádzať od rieky každý deň s denným limitom čerstvého lososa. Existuje množstvo komerčných rybárskych spoločností, ktoré vás budú chcieť zobrať do niektorej z najlepších oblastí. Avšak ak naozaj chcete získať skvelý zážitok, zaplaťte domorodcovi, aby vás zaviezol na svojom člne na celodenný lov. Miestní väčšinou poznajú miesta, ktoré sú najmenej navštevované a najlepšie miesta na rybačku. Keď ste s lovom hotoví, požiadajte ich, aby vám pripravili večeru z vášho denného úlovku. Nikdy nebudete mať čerstvejšie morské plody vo svojom živote.