Doprava

K Veľkému kaňonu sa dostaneme:

Poplatky, povolenia

Všetky osobné vozidlá vstupujúce do Grand Canyonu musia zaplatiť vstupné 25 dolárov, ktoré platí na sedem dní. Jednotlivci, peší alebo na bicykli, musia zaplatiť vstupné 12 dolárov, platné tiež na sedem dní. Výnimky: tí, ktorí vlastnia ročnú vstupenku (80 $) alebo seniorskú vstupenku (10 $, platnú na celý život - k dispozícii je pre občanov USA 62 ročných a starších).

Doprava v oblasti:

Niektoré výhliadkové body a cesty v parku majú ohraničené parkovanie alebo parkoviská nemajú, a preto tam funguje kyvadlová doprava. Služba národného parku prevádzkuje rozsiahlu kyvadlovú dopravu na Južnej rímse s troma vzájomne prepojenými trasami. Táto služba je bezplatná a je všeobecne v činnosti už pred svitaním až do času po západe slnka, v závislosti na trase. Služba je častejšia od mája do septembra a obsahuje aj ďalšie trasy. Okrem toho v lete služba prevádzkuje kyvadlovú dopravu z Tusayan do parku. Jazdci na koni a muliciach sú povinní dodržiavať celý rad pravidiel a obmedzení počas pobytu v parku a musia získať povolenie od Správy parku, aby zvieratá mohli v parku zostať cez noc.

Od marca do novembra je cesta na Západnú rímsu neprístupná pre väčšinu osobných vozidiel (hendikepovaní môžu požiadať o výnimku na vstupnej bráne). Kyvadlové vozidlá jazdia často ale počas rušných letných mesiacov sa vytvárajú dlhé rady.